Werken met de atlas
Bij jouw studie Aardrijkskunde is een atlas onmisbaar. In de workshops en cursussen van GeoGraphixs maken we standaard gebruik van de Grote Bosatlas (54e editie). Daarnaast hebben we de beschikking over een klein aantal Bosatlassen van de allernieuwste 55ste editie. Deze versie is zowel op papier als digitaal beschikbaar.
We hebben ook een aantal buitenlandse atlassen. Voor de Nieuw-Zeeland (keuze-)opdrachten hebben we de Bateman "Contemporary Atlas New Zealand" bij de hand (in de mediatheek). Deze atlas gebruiken we onder andere ook ten behoeve van de engelstalige aardrijkskundige benamingen en begrippen. Naast de 'ouderwetse' papieren atlas werken we met digitale kaart- en informatiebronnen. Aan het begin van de eerste jaarcursus is er een korte lesmodule voor alle niveau's, waarin je leert hoe je zo effectief met een atlas kunt werken. Voor de jaarcursus 2 t/m 6 is er aan het begin van elk cursusjaar een korte opfristraining. Daarnaast biedt GeoGraphixs tal van verrijking- en verdiepingsworkshops op het gebied van topografie. |
Meer informatie over alle atlassen van Noordhoff Uitgevers.
|
Aan de slag....
Voor het werken en het oefenen met Engelstalige kaarten en bronnen, maken we gebruik van de "Contemporary Atlas New Zealand" (2e editie). Dat is niet geheel toevallig, want bij GeoGraphixs maken we veelvuldig gebruik van bronnen uit Oceanië. De atlas valt bovendien op door het gebruik van (logaritmische) cartogrammen.
De wereldbevolking uitgezet in een cartogram. Bron: Remapping the World's Population Visualizing data using cartograms. Door Benjamin D. Hennig, John Pritchard, Mark Ramsden, and Danny Dorling, Department of Geography, the University of Sheffield.
|
Deze atlas van Nieuw-Zeeland maakt gebruik van cartogrammen.
|
Titelfoto: Nederland vanuit het International Space Station (ISS), gemaakt op 24 mei 2016 door NASA astronaut Jeffrey Williams.